Сушіння волосся за лічені хвилини можливе за допомогою спеціального приладу – фена. Це простий у використанні пристрій, де є теплове джерело та вентилятор, що гарантує створення теплових потоків не тільки для висушування, але й для прогладжування волосся. Багато сучасних моделей фенів додатково захищають волосся від перегріву і руйнувань.

Пристрої відрізняються потужністю, вагою, габаритними розмірами, типом насадок та функціоналом. Ознайомитися з пропозиціями найзручніше тут https://comfy.ua/ua/hair-dryer/, де є система фільтрів та детальний опис з характеристиками кожного фена. Наочний вибір можливий за допомогою фотографій та навіть відео.

Різновиди фенів

У продажу можна знайти чимало фенів, що відрізняються за функціоналом та призначенням:

  1. Звичайні. Практичний пристрій для домашнього вжитку. В наявності буде дві насадки – дифузор та концентратор. Крім того, є напівпрофесійні та професійні моделі, що застосовуються в салонах краси;
  2. Дорожні. Ручний фен невеликих габаритів та малої потужності. Використовується лише для висушування волосся без можливості надати їм потрібної форми;
  3. Щітки. Фен циліндричної форми з насадкою у вигляді щітки для укладання. Також є в наборі додаткові насадки, щоб працювати з різним волоссям по довжині.

Популярністю користуються звичайні фени з різним функціоналом та кількома простими насадками.

Режими фенів

Залежно від виробника та моделі фена пропонується кілька режимів:

  • дбайлива сушка (повітря не буде нагріватися, а потік тепла відразу впливає на волоски, виключаючи перегрів);
  • іонізація (відбувається нейтралізація статичної електрики, що також виключає пересушування та гарантує блиск);
  • турбо-режим (ідеальний варіант для тих, хто поспішає і потрібно швидко висушити волосся);
  • холодне обдування (висушування прохолодним повітрям).

Стандартно багато фенів видають шум на рівні 75 дБ. Але також виділяють безшумні моделі із показником 45 дБ.

Нагрівальний елемент

Фени доповнюються різними елементами нагріву. Металевий варіант є найдешевшим. Застосовується алюміній та звичайна сталь. Вони можуть витримати високе навантаження, але повільно остигають. Керамічний елемент гарантує рівномірне нагрівання, але коштує він дорожче. Елементи з турмаліновим покриттям є дорогими, зате вони знімають статичну напругу. Гарантується природний блиск волосся, не виникне надмірної сухості волосся, а також зачіска буде відрізнятися слухняністю.