Вдруге без вироку. Очільник Костополя, Давид Дідух, знову не з'явився на судове засідання. Його звинувачують у корупції. На виконуючого обов'язки міського голови склали 28 протоколів за адміністративні порушення. Більше - далі у сюжеті.

Так розпочалось друге засідання Костопільського районного суду по справі очільника Костополя Давида Дідуха. На нього склали 28 протоколів. Пов'язане це з корупцією. А саме - нарахування премій собі та начальниці управління освіти, культури, молоді та спорту Олені Дідух. Вона - дружина рідного брата Давида Дідуха. Про це йдеться у відповіді Управління стратегічних розслідувань у Рівненській області, наданій місцевому активісту Олександру Ладі. Він і повідомив правоохоронні органи про імовірний злочин.

Сам Олександр Лада теж прийшов на суд, бо не хоче, щоб у місті процвітала корупція.

Та самого Давид Дідуха на засіданні не було. Каже, не міг прийти, бо був на нараді у Рівненській районній військовій адміністрації.

Відповідне клопотання про відрядження очільник Костополя подав до суду.

Наступне засідання відбудеться 20 липня. Та чи прийде очільник Костополя до суду чи візьме приклад з колеги з Рівного, розповімо згодом. Загрожує Давиду Дідуху штраф у розмірі до 6 800 гривень.

Читайте також: На Рівненщині директора кінного заводу з Луганщини судитимуть за колабораціонізм