Такі глобальні мрії діти вирішили вплести в екологічний проект "Енергозбереження плюс!". Щоправда діяти почали не на планетарному рівні - а з малого - з власної домівки, тобто з палацу. Діти взялися його утеплити.

Створення монументального розпису на стіні Палацу дітей та молоді "Домалюємо пейзаж" лише один з етапів освітнього екологічного проекту "Енергозбереження плюс". Долучилися до нього не лише вихованці екологічного центру та учні школи образотворчого мистецтва ПДМу, а й учасники творчих колективів та педагоги палацу.

Вихованці Палацу дітей та молоді подібний проект організовують вже втретє. Дбають і про кабінети, в яких навчаються. Поки хлопці утеплюють приміщення, дівчата зі свічкою перевіряють кудою зникає тепло з Палацу. Переконані, заощадження енергії хоч і в невеликій кількості сприятиме стабілізації клімату.

В Палаці дітей та молоді наголошують, заощадження енергії та ресурсів веде до зменшення викидів парникових газів в атмосферу і складає основу екологічного стилю життя людини.. Олександр Туз. Юрій Кобів. Новини Рівного.