На Рівненщині у парковій зоні смт Мізоч пройшов ІІ (обласний) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура" ("Сокіл"). Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

Упродовж 28-30 червня команди учасників з усієї області змагалися в таборових умовах.

Вишкіл зібрав 168 юнаків та дівчат (21 рій) старшої та середньої вікових груп, котрі випробовували себе у військово-патріотичних, культурно-інтелектуальних і патріотичних конкурсах.

Щодня юні джурівці виконували різноманітні завдання та змагалися за першість.

Зокрема, демонстрували витримку та вправність у конкурсах: "Рятівник", "Туристсько-спортивна смуга перешкод", "Метання гранати", "Стрільба з пневматичної гвинтівки", "Таборування", "Впоряд" тощо.

Крім того, учасники виявляли знання та кмітливість в інтелектуальній грі-вікторині "Відун", вправлялися у стрільбі з лука тощо.

Також проводилися тематичні зустрічі з фахівцями різних галузей з актуальних питань сьогодення, зокрема, представники ГУ ДСНС України у Рівненській області провели майстер-класи із мінної безпеки.

Приємно відзначити ініціативу молоді, її бажання навчатися й опановувати необхідні навички, щоб захистити себе, свої родини та країну. Вітаю наших юних переможців! Дякую педагогам за виховання. "Джура" виховує справжніх патріотів України, - зазначив присутній на заході перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

За підсумками змагань в старшій віковій категорії переможцями стали:

1 місце – рій "Браття" (Вараський ліцей №3, Вараської ТГ);
2 місце – рій "Дубравці" (Дубенський ліцей №6, Дубенської ТГ);
3 місце – рій "Поліська січ" (Володимирецький ліцей "Колегіум", Володимирецької ТГ).

Визначили переможців і в середній віковій категорії:

1 місце – рій "Стріл" (Вараський ліцей №1, Вараської ТГ);
2 місце – рій "Відважні соколи" (Тараканівський ліцей, Тараканівської ТГ);
3 місце – рій "Козаки" (Повчанський ліцей, Повчанської ТГ).

Тож, команди "Стріла" та "Браття", які стали переможцями у своїх категоріях, представлятимуть Рівненщину в ІІІ Всеукраїнському етапі змагань.

Читайте також: "Джура-2023": на Рівненщині 168 школярів змагатимуться між собою у таборових умовах (ВІДЕО)