На Рівненщині зустріли учасників українсько-литовського марафону. Загалом їх 33, серед них 12 - рівненські. Вони несуть наш національний прапор, переданий із Бахмута, через Україну до польського кордону, де його підхоплять литовські учасники. Прапор урочисто зустрінуть у Вільнюсі, де проходитиме Саміт НАТО. Мета акції - привернути увагу світової спільноти до війни в Україні та її потенціалу стати 33-м членом Північноатлантичного альянсу.

З передачі бойового прапора розпочався міжнародний марафон «Піднімаю прапор за Україну в НАТО». Його ініціаторами виступили литовські партнери. Стартували бігуни 25 червня на Майдані Незалежності у Києві. За цей час подолали сотні кілометрів. Прибігли і до Рівного. Дощ бігу - не завада.

Марафон у 33 учасники – обрали не випадково. Саме стільки було б членів Альянсу, якби Україна стала членом НАТО. Власне задля цього і організували марафон. Долучилися до нього і рівняни.

Ініціатор міжнародного марафону ДОМІНІКАС КУБІЛЮС каже, кінцева мета підняти український стяг 11 липня на саміті НАТО, і таким чином спонукати міжнародних політиків до прийнятття україни в Альянс.

Очільник Рівненщини Віталій Коваль впевнений - така ініціатива литовців дасть позитивний ефект для України.

Після Рівненщини марафонці побігли на українсько-польський кордон, де прапор приймуть литовські спортсмени, олімпійці та бігуни довгих дистанціях.

Читайте також: Рівненщина передала Херсонщині понад 600 тонн допомоги