Зрада чи фікція? У Рівному скандал навколо тарифів на тепло. Відповідну тему підняв один з депутатів Рівнеради, який вгледів порушення закону на піднятті тарифів на тепло та постачання теплової енергії. Обласна прокуратура з другої спроби таки відкрила кримінальне провадження, щоправда по іншому порушенні. У "Рівнетеплоенерго" стверджують, нічого не порушували, а економічно обґрунтовані тарифи подають згідно прописаних методик центральних органів влади. Павло Невесенко продовжить.

Черговий скандал з тарифами на тепло у Рівному. Ця тема тягнеться ще з лютого, коли на міськвиконкомі затвердили тарифи, подані приватною компанією "Рівнетеплоенерго". Проти такого рішення виступає Святослав Клічук.

Натомість депутат вважає, що тоді на міськвиконкомі порушили закон, бо центральна влада ще у 2021 році встановила мораторій на підняття тарифів на тепло та постачання теплової енергії. Звернувся до обласної прокуратури, там йому відмовили у відкритті провадження. Лише після звернення останнього до Офісу Генпрокурора в обласній прокуратурі почали розслідування. Щоправда з одним нюансом.

У самому "Рівнотеплоенерго" заявляють, встановлюють тарифи згідно з розрахунками від центральних органів влади. Тому вони є економічно обґрунтованими.

Також у відомстві додають, тариф для населення за тепло не підвищується - споживачі мають платити зі своєї кишені старий тариф, а різницю компенсуватимуть з держбюджету.

У Рівненській обласній прокуратурі наразі не коментують ситуацію, яка склалася з тарифами на тепло. Нині там розпочали досудове розслідування щодо витрат на транспортування теплової енергії компанією "Рівнетеплоенерго".

Читайте також: У Рівному на один день перекриють рух транспорту на перехресті біля Покровського собору