Традиційно озеро Басів Кут, водойми Здолбунова та річка Замчисько у Костополі. Ці водойми не придатні для купання. І не лише вони. З 49 обстежених місць для відпочинку в області, не відповідають вимогам 22. Де не варто купатись, а які водойми придатні, дивіться далі у сюжеті.

На Рівненщині обстежили стихійні місця для купання, а також облаштовані пляжі. Загалом майже з пів сотні перевірених, практично половина не відповідає вимогам.

Біле озеро, Хрінницьке водосховище і річка Горинь у межах міського пляжу у Дубровиці. Це водойми, які придатні для купання. Загалом в області є 13 облаштованих місць для відпочинку. У таких водоймах обстежене та очищене дно, також на місцях чергують рятувальники.

Фахівці застерігають. Купатись у водоймах, де забруднена вода - небезпечно. Адже в спеку ризик підхопити захворювання зростає.

Також не варто купатись після зливи, там де сильна течія і у водоймах, які знаходяться біля підприємств. Зважати на всі попереджувальні знаки і не залишати без нагляду дітей. Не купатись наодинці напідпитку, адже це одна з основних причин загибелі людей у воді.

Читайте також: На Дубенщині з колодязя дістали жінку без ознак життя