Любомир Бондарець народився 25.12.1990 та проживав в с. Теслугів (колишній Радивилівський р-н). Загинув 09.01.2023 у м. Соледар, під масованим обстрілом до останнього залишаючись на бойовій позиції, давши можливість побратимам зберегти свої життя ціною власного.

Дружина загиблого воїна, солдата Бондарця Любомира Васильовича, Бондарець Лілія Андріївна просить присвоїти своєму загиблому чоловіку почесне звання Героя України (посмертно).

Солдат Бондарець Любомир Васильович, інспектор прикордонної служби 2 категорії - начальник секції (гранатометника) третьої секції ручних протитанкових гранатометів групи гранатометів третьої прикордонної застави Прикордонної комендатури швидкого реагування № 1, 1 прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. 25.12.1990 року народження, житель с. Теслугів, що на Рівненщині.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення поповнив лави місцевої територіальній борони.

20.05.2022 року був мобілізований до Кінологічного навчального центру Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Перше бойове хрещення відбулося на Донеччині, в с. Тетянівка, де приймав безпосередню участь у бойових діях.

Під час виконання чергового бойового завдання у м. Соледар, Любомир Васильович не розгубився, та під масованим обстрілом з мінометів, гранатометів та інших видів зброї, до останнього подиху залишався на бойовій позиції, давши можливість побратимам зберегти свої життя, ціною власного.

Тривалий час вважався зниклим безвісти, рідні до останнього чекали його дзвінка.

Любомир Васильович Бондарець загинув 09.01.2023 року у м. Соледар, Донецької області.

У нього залишилася дружина та донька, яким жодна нагорода не замінить коханого чоловіка та найкращого у світі батька, але достойно оцінить його внесок у перемогу українського народу, ціною якої є кров героїв, сльози їх рідних та рани, які ніколи не загояться.

З огляду на зазначене, прошу присвоїти звання Героя України військовослужбовцю Державної прикордонної служби України, Бондарцю Любомиру Васильовичу (посмертно).

Він загинув з честю, як справжній воїн зі зброєю в руках. Був справжнім другом та побратимом, хоробрим, мужнім, відважним, його любили та поважали в підрозділі.

Життєвий шлях, вчинки і активна громадянська позиція Любомира, заслуговує найвищої державної відзнаки - Герой України (посмертно), оскільки до останнього подиху захищав суверенітет нашої держави і віддав найцінніше - своє життя, задля Перемоги та Незалежності України.

На жаль залишається дуже мало часу (всього 10 днів) та вірю, що разом нам це під силу! Не будьте байдужими, давайте підтримаємо рідних та віддамо останню шану Герою, - зазначає Бондарець Лілія Андріївна.

Підписати петицію можна за посиланням: http://surl.li/hsbnw

Читайте також: На Рівненщині попрощались із Героєм Петром Ковеньком