Багатьох власників будинків та квартир хвилюють рахунки за комунальні послуги. Постійне зростання цін за електроенергію збільшує бюджет на оплату використання ресурсу. У всіх розвинених країнах давно навчилися дбайливо ставитися до природи та екології, тому люди заощаджують на споживанні електрики без особливої ??шкоди комфорту.

Встановлення енергоефективних приладів зараз у пріоритеті. Якщо ви ще не розібралися в особливостях таких пристроїв — замовляйте послуги електрика Рівне одне з міст де працює сервіс Kabanchik.ua. Професіонал не тільки підкаже оптимальну систему економії, а й установить обладнання, яке дозволить зберегти сімейний бюджет.

10 способів економії електроенергії

Насправді можливостей для економії електрики дуже багато. Пропонуємо розглянути 10 найпростіших і найдоступніших методів, які підійдуть кожному домогосподарству

Енергоефективні лампочки

Варто замінити застарілі лампи розжарювання на світлодіодні та люмінесцентні аналоги. Вони мають більший термін служби, споживають менше енергії. Встановивши до них димери та датчики руху, вдасться швидко окупити вкладення.

Оптимізація роботи побутової техніки

Це стосується холодильника, бойлера та пральної машини. В агрегатах можна виставити оптимальну температуру, щоб зменшити навантаження на систему. Наприклад, знизити параметри в морозилці до -19, в бойлері до 60 градусів, а запускати прання якомога швидше в швидкому режимі.

Точкове освітлення

Замість стельової центральної люстри варто використовувати: 

  • настільні лампи;
  • торшери;
  • вбудовані в підвісну стелю світильники. 

Використовуйте світло лише там, де безпосередньо перебуваєте.

Своєчасний догляд та обслуговування електроприладів

Якщо плафон запилений, то світло здаватиметься тьмяним. В результаті, користувач намагатиметься увімкнути додаткову лампу. Простіше вчасно помити люстру, ніж витрачати більше грошей на оплату рахунків. Те саме стосується інших приладів, чищення яких знижує навантаження на двигуни.

Вимкнення обладнання з розетки

На телевізорі та інших приладах є індикатори живлення. Вони також витрачають електрику, хоч і в невеликій кількості. Проте, у сумі може «набігти» пристойна кількість кіловат.

Утеплення будинку та вікон

Буде корисно тим, хто має електроопалення. Через стіни та вікна виходить багато тепла — переконатися в цьому можна за допомогою тепловізора.Утепліть фасад, поміняйте вікна та помітите, наскільки менше доведеться платити по рахунках.

Двотарифний лічильник

Багато хто переходить на таку систему, оскільки вона дозволяє суттєво заощадити. Деякі прилади можна включати на ніч, вдень намагатися їх не використовувати. Наприклад, це електропанелі для опалення будинку.

Техніка класу А+++

Чим більше «плюсів» після літери «А», тим ефективніший пристрій щодо витрати електрики. Вартість такого обладнання трохи вище, але швидко окупається.

Увімкнення приладів за потребами

Варто пройтися квартирою і відмітити ті пристрої, якими користуєтеся рідко. Вони є пасивними споживачами, тому краще їх відключити та користуватися лише за необхідності. У будинку кожного знайдеться не один такий прилад: плеєри, мультиварки, сендвічниці, міксери і т.д.

Інші дрібниці

Навіть зарядні блоки, які постійно перебувають у розетці, витрачають потроху ваш бюджет. Звертайте увагу на дрібниці, які допоможуть зменшити споживання електрики.

Висновок

Варто переглянути всі свої звички і намагатися жити в економічно вигідному середовищі. Важливо не перестаратися, а залишатися у комфортних умовах. Для цього сьогодні є всі можливості та розробки.