Нагадаємо, старий центр у селі Біле згорів у липні цього року, в пожежі загинули 16-еро людей. 9-ох пощастило врятувати. Нове приміщення притулку, облаштоване на базі Висоцької дільничної лікарні, тепер оснащене усіма необхідними засобами пожежної безпеки. Нині терцентр розрахований на 25-еро підопічних, яким обіцяють не тільки безпеку, а й незрівнянно ліпші, ніж раніше, побутові умови.

Мешканця нового територіального центру Дмитра Угнівого першого заводять до приміщення закладу. Його одного з останніх вдалося врятувати під час пожежі у селі Біле Дубровицького району. Тепер він зі сльозами на очах згадує своїх загиблих товаришів.

Новий соціальний заклад оснащено пожежною сигналізацією та управлінням евакуації людей. Є тут і приміщення з потужною вентиляцією для курців. Його обладнали навмисне, аби підопічні терцентру не палили у кімнатах і не наражали себе та інших на небезпеку. Адже, за висновками спеціальної комісії, причиною пожежі в терцентрі у селі Біле стало саме куріння у кімнаті одного з мешканців соцзакладу.

Під час відкриття нового терцентру загиблих вшанували хвилиною мовчання. Далі перерізали символічну стрічку.

Приїхали чиновники на новосілля не з порожніми руками. Соцзакладу передали телевізор, пральну машину та холодильну шафу.

Також чиновники запевнили, що у новому закладі підопічним буде комфортно, адже якщо у старому терцентрі на одну людину в кімнаті припадало 4 квадратних метри, то у новому - десять.