фото ілюстративне
Меморандуми про співпрацю та партнерство із ГУНП підписали голови Рівненської, Головинської, Деражненської, Соснівської, Малинської, Гощанської, Бугринської, Бабинської та Великомежиріцької територіальних громад у Рівненському районі. Відтак, поліцейських офіцерів матиме кожна громада області.

 Про це повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини.

Під час зустрічі із представниками органів місцевого самоврядування очільник поліції області ознайомив присутніх із реалізацією проєкту на Рівненщині та озвучив актуальні питання взаємодії громад із поліцією. Нагадаємо, сьогодні в області 41 громада уже має своїх поліцейських офіцерів, кандидати у 14 ТГ проходять спеціалізоване навчання.

«Поліцейський офіцер громади — це член великої родини, якою є громада, — наголосив Олександр Ганжа. — Його основні обов’язки це надання поліцейських послуг, превентивні заходи та розкриття злочинів. Це постійна взаємодія з населенням, це захист, безпека і допомога».

Начальник поліції області зауважив, що запровадження цього безпекового проєкту стало можливим завдяки міжнародним партнерам, а от його реалізація на території області — за активної підтримки влади.

«Поліцейський офіцер громади — це один із кращих інструментів взаємодії та облаштування безпекового середовища, — додав голова Рівненської ОВА Віталій Коваль. — Це той, хто поруч постійно на захисті жителів тергромад».

Після підписання Меморандумів Олександр Ганжа висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю, спрямовану на підвищення якості надання поліцейських послуг та рівня довіри населення до поліції, а за активну співпрацю, надання дієвої допомоги у забезпеченні правопорядку вручив відзнаки очільникам громад. Натомість Віталій Коваль подякував їм за підтримку сил оборони та безпекових ініціатив.

Читайте також: На Рівненщині розпочався набір на посади поліцейських офіцерів громад