Центр професійної досконалості створять у Квасилівському професійному училищі. У межах проєкту реконструюють приміщення та закуплять нове сучасне обладнання. Початок проєкту закріпили відповідним Меморандумом.

 Про це повідомили у Рівненській ОВА.

«Центр професійної досконалості – це не окремий тип закладу, а статус області. Адже Рівненщина – столиця профтехосвіти. Сьогодні розпочинається ще одна точка відліку, яка допоможе підсилити напрацьовані результати. Це буде ще один кейс, який розширять в інші області України», – сказав Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Тут не лише навчатимуть студентів, а підвищуватимуть кваліфікацію та проходитимуть перепідготовку викладачі та майстри виробничого навчання. Більше того, у центрі організовуватимуть курси для працівників підприємств та різних категорій населення. Профільний напрямок Центру наразі обирається.

За словами директора Другого регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Василя Буртника, проєкт втілюватиметься повністю за донорські кошти. Його вартість – майже 7 млн грн.

Така ініціатива реалізується у співпраці з МОН та проектом «EU4Skills» від імені Німецького державного банку розвитку KfW. Тим часом, це вже не перша співпраця у межах ініціативи «EU4Skills». Наразі триває проект, який дозволить закупити обладнання для переробки у Рівненське училище ресторанного сервісу і торгівлі.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін також зазначив, що на Рівненщині підготовку кваліфікованих кадрів здійснює 24 заклади освіти, де навчається майже 10 тисяч учнів. Облаштовано 31 навчально-практичний центр.

Читайте також: На Рівненщині збудують нові укриття для шкіл за понад 50 млн гривень