Рівнянин Ігор Рубцов не злякався війни. У 2014 став добровольцем, а у 2022 одним з перших прийшов до військомату з чітким бажанням боронити Україну. Про це повідомляють в Рівненській міській раді.

Ігор Рубцов народився у селищі Хор Хабаровського краю у 1972 році. Та основна частина життя була пов'язана із Рівним..

Ігор добре знав, що таке військо. Він пройшов строкову службу в армії, а коли в країні розпочалась антитерористична операція у 2014 році - став на захист Батьківщини.

Ігор прослужив у АТО три роки. Коли ж повернувся, працював на будівництві в Рівному та інших містах України. Багато їздив. Військова тема йому була дуже цікава. Постійно дивився програми про військових, озброєння. Перечитав усі книги, які були на цю тему у мого дядька. Я ще дивувалася, невже у житті йому бракувало війни, - розповідає дружина Героя Оксана.

Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення ворога в нашу країну, Ігор хотів піти до війська з перших днів. Та рідні намагалися вберегти його.

Після першого обстрілу міста, Ігор сказав терміново зібрати речі. Перше, до чого взялася - документи. Ігор взяв військовий квиток і побіг у військкомат. Сказали чекати, то він так нервував, чого так довго не телефонують. А за тиждень поїхав захищати країну, - продовжує Оксана.

Ігор мав дуже м'який характер, надзвичайно любив життя, синів від першого шлюбу - 27-річного Павла та шестикласника Артема, дружину та її 21-річного Назара.

За кілька днів до загибелі Ігор зателефонував зі словами: "Мене привезуть ". Я ще насварилася, щоб навіть не думав собі такого. А в ніч на 5 травня Назарові приснився сон, мовляв Ігор говорить, що скоро буде дома, його привезуть, а ми всі його зустрінемо. Вранці, 6 травня, написали Ігорю, але відповіді вже не було, - пригадує дружина.

50-річний головний сержант Ігор Рубцов загинув внаслідок мінно-вибухової травми у бою поблизу села Пречистівка Донецької області 6 травня 2023 року...

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 15 травня, об 10.00 на майдані Незалежності. Чин похорону здійснять у Свято-Покровському соборі. Поховають його на кладовищі "Нове".

Читайте також: На Рівненщині триває набір у штурмову бригаду "Лють"