Територія навколо неї - впорядкована і гарно освітлена. Для повноцінного відпочинку рівнян на затишному майдані в центрі міста бракує хіба що лавок. До всього там ще й безпечно - територія під пильною охороною міліціонерів. Одначе, саме через це гуляти попід стінами адміністрації не рекомендується.

Щодня власник шестимісячної німецької вівчарки Фріди виводить її гуляти на так звану "Єврейку" - парк на пагорбі за обласною адміністрацією. Найкоротший шлях туди від будинку Михайла на проспекті Миру пролягає повз державну установу: у внутрішньому дворі є сходи, якими можна зійти на пагорб. Одначе тепер хлопцеві порадили пошукати іншої дороги. Претензії до Михайла були через те, що він порушив адміністративний кодекс, зокрема, правила вигулу собак, адже не вдягнув на Фріду намордника, пояснює представник Державної служби охорони, який чатує в обласній адміністрації. Одначе не приховує: чи із собакою у наморднику, чи й без собаки зовсім ходити територією обласної адміністрації не рекомендується.

Ті, чию спокійну державницьку працю охороняє міліція, коментувати нічого не стали. В прес-службі обласної адміністрації телефоном пояснили: за дії міліціонерів губернатор чи заступники відповідати не мусять. Мовляв, на Майдані біля обласної адміністрації постійно гуляють рівняни із дітьми і досі ніхто ні на кого не скаржився. Між тим, поза кадром тутешні правоохоронці не приховують: вимоги до безпеки нині значно посуворішали, востаннє такі були ще за часів Кучми-Сороки. Нагадаємо, влітку на в'їзді до службового входу з'явився шлагбаум, а Василь Берташ своїм розпорядженням запровадив в обласній адміністрації пропускний режим.