105 річницю діяльності Червоного Хреста в Україні відзначили у Рівному. У центрі міста представники рівненського осередку провели різноманітні майстер класи з надання першої допомоги. Також рівняни мали змогу безкоштовно пройти ряд медичних обстежень. Організатори розповідають, основна мета дійства - інформування громадян про діяльність Товариства Червоного Хреста України. Більше про його роботу дізнавався Павло Невесенко.

Рівнянка Діана Левосюк багато знає про діяльність Червоного Хреста в Україні. Каже, репутація саме міжнародної організації зіпсувалась після повномасштабного вторгнення в Україну. Натомість обласні організації продовжують робити корисні речі.

На Театральній площі у Рівному 7 травня відзначали 105-ту річницю діяльності Червоного Хреста в Україні. Олена Гандзюк розповідає, Рівненський осередок працює в багатьох напрямках, аби допомагати населенню.

Гуманітарна допомога людям - саме такий меседж хочуть донести представники Червоного Хреста на Рівненщині.

Просто неба рівнян вчили надавати медичну допомогу. Також містяни могли безкоштовно пройти медичні обстеження та ознайомитися з роботою загону швидкого реагування. Допомагати тим, хто цього найбільше потребує, - це основне завдання рівненського осередку.

А фінальною точкою відзначення річниці став конкурс малюнків "Червоний хрест очима дітей". Учасники надіслали більше 800 робіт. У рівненському осередку Червоного Хреста пообіцяли і надалі виконувати свою гуманітарну місію.

Читайте також: Школярка з Дубна відрізала 40 сантиметрів волосся, щоб допомогти ЗСУ (ФОТО)