Стандартні двері для з'єднання кількох приміщень називають міжкімнатними. Вони не лише додають функціональності, а й дозволяють сформувати гармонію у дизайні інтер'єру.

Тому двері міжкімнатні часто вибираються з урахуванням колірної стилістики, підібраного дизайну і багатьох інших дрібних параметрів для оптимального функціоналу. Про якість говоритимуть матеріали, загальне виконання та особливості роботи фурнітури.

Різновиди дверей

Виробники пропонують три варіації виконання міжкімнатних дверей:

  1. Орні. Стандартний варіант, коли двері відчиняються під кутом. Для їхнього відкривання потрібне вільне місце. Стулок може бути дві або одна, а розпаюватися двері можуть вліво або вправо;
  2. Розсувні. Ідеальне виконання для невеликих приміщень. Вони можуть бути касетними, відкатними з двох або однієї стулки, розсувними з двома стулки, а також у вигляді дверей-купе;
  3. Складні. Виконані у вигляді книжки або гармошки та працюють за принципом ширми;
  4. Рото-двері. Вони включають функціональність маятникових, розстібних і розсувних моделей.

Під кожну задачу підбираються певні варіанти виконання.

Матеріали дверей

Завдяки тому, що двері міжкімнатні та встановлюються всередині будівлі, вони можуть бути виготовлені з великої кількості матеріалів:

  • дерево;
  • метал;
  • ламіноване покриття;
  • шпон;
  • МДФ;
  • ПВХ;
  • скло.

Найчастіше використовуються класичні дерев'яні двері та МДФ. Як деревина застосовуються клеєні бруски. Екологічно чистий матеріал, що відрізняється хорошими теплоізоляційними та шумоізоляційними характеристиками. Металеві моделі найчастіше встановлюються в офісах чи промислових об'єктах. МДФ покриття недороге і також відрізняється добрими параметрами. Скляні моделі встановлюються в офісах та при організації сучасних інтер'єрів.

Комплектація дверей включає короб, наличники, ущільнювачі при необхідності, петлі, стулки та ручку із замком. За бажання до нижньої частини встановлюється поріг. Фурнітура забезпечує нормальне функціонування дверей.

Де придбати міжкімнатні двері?

Магазин «Маркет Двері» стане чудовим варіантом для вибору та покупки. Запропоновано близько 5000 моделей виконання. У Києві та області працює 8 магазинів, куди кожен може прийти та оцінити дверну конструкцію наочно. На багато видів продукції є гарантія, а при виборі консультанти готові надати свої рекомендації та поради щодо покупки.