Практичність та багатофункціональність смартфонів складно переоцінити. Багато покупців намагаються звертати основну увагу на технічні параметри та продуктивність, адже зовнішній вигляд практично у всіх пристроїв один – великий сенсорний екран, рамки та задня панель. Прямокутний моноблок відрізняється універсальністю, адже його комфортно можна помістити в кишеню.

При виборі необхідно зосередитися на вартості, надійності та функціональності. Вибираючи навіть недорогі смартфони сучасного зразка, користувачі мають зіткнутися з небувалим функціоналом та характеристиками. Виробники також створюють серії телефонів, пропонуючи пристрої бюджетного класу, середнього рівня та флагманські смартфони, в яких є всі останні розробки та особливості бренду.

Продуктивність

Високі параметри продуктивності потрібні лише любителям ігор, у той час як середніх параметрів достатньо більшості користувачів. Основними виробниками процесорів є чотири компанії:

  • Exynos (Samsung);
  • Kirin (Huawei);
  • BIONIC (Apple);
  • Qualcomm Snapdragon.

Між ними можна зробити вибір, враховуючи кількість ядер від 2 до 8 одиниць і тактову частоту.

У парі із процесором працює оперативна пам'ять. Нинішній стандартний мінімум складає 1 Гб. Цього достатньо для дзвінків та спрощеного серфінгу в інтернеті. Середнім параметром є 4 Гб, що підходить для роботи, навчання та розваг.

Дисплеї

Роздільна здатність сучасних смартфонів від 960х442 пікселів до 3840х2160 пікселів. Найчастіше застосовуваними стандартами є три варіанти:

  1. Full HD (1920х1080). Базовий інструмент для великої кількості смартфонів. Така роздільна здатність створює якісну картинку з насиченими відтінками;
  2. QUAD HD+ або WQHD (2560х1440 пікселів). Сучасний високоякісний формат, який встановлюється на преміальних моделях;
  3. UHD 4K (3840х2160). Максимально допустима роздільна здатність, що встановлюється на флагманах.

Різниця між екранами суттєва, але не варто переплачувати, якщо смартфон використовуватиметься за прямим призначенням або з мінімальним набором функцій.

Де знайти смартфон?

Магазин «ЖЖУК» пропонує великий набір телефонів на вибір. Зручний каталог із системою фільтрів дозволить знайти гідне рішення, ґрунтуючись на власних умовах та уподобаннях. Ефективність вибору підвищується, якщо звернутися за допомогою до менеджерів магазину, вказуючи їм свої запити та бюджет на купівлю.