День відкритих дверей для майбутніх матусь провели в обласному перинатальному центрі Рівного. Жінкам при надії показали, як функціонує заклад та в яких умовах народжують. Така екскурсія є важливою, аби підготувати жінок до майбутніх пологів, розповідають організатори. А вагітні після побаченого зізнаються, тепер їм буде легше народжувати. Були на зустрічі і наші журналісти.

Оксана Веремчук на 7 місяці вагітності. Народжуватиме вперше. Відтак, жінка переживає перед пологами. Прийшла до перинатального центру, аби більше дізнатися про тонкощі та умови при народженні.

Подібні екскурсії по пологових закладу організовують для учасниць проєкту пузата мама не вперше. За 12 років його існування учасниками стали більше 300 жінок, які народили понад 400 діток. Засновниця проєкту Оксана Кравець розповідає, основне завдання - підготувати маму до майбутніх пологів.

Під час екскурсії майбутнім мамам показали пологовий зал, який оснащений усіма необхідними апаратами для народження. Особливе ноу-хау тут - це гамак та шведська стінка. Також жінки побували і у післяпологових палатах. Деякі з них платні, деякі - ні. Відвідали і операційні зали та побачили бомбосховище перинатального центру. Воно теж оснащене усім необхідним для пологів та операційних втручань.

Дехто з присутніх народжуватиме не вперше, тому мають певний досвід. Втім, вояж до перинатального центру ще більше заспокоїв жінок.

Окрім екскурсій, до пологових будинків майбутнім матусям проводять різноманітні лекції, треніги та фізичні заняття. Все для того, аби підготувати жінок до пологів та відповідального батьківства.

Читайте також: "Міст дружби": на Рівненщині польські інвестори допоможуть реконструювати міст