Тридцять років без ремонту. Мова йде про дорогу Цурків-Спасів Здолбунівського району. Місцеві жителі цих сіл вийшли на автошлях аби привернути увагу до проблемної частини дороги. Самі ж мешканці не знають куди вже звертатися з цією проблемою, адже достеменно не знають хто відповідає за ремонті дороги даного відрізку. В чиєму підпорядкуванні дорога та чи будуть її ремонтувати, дивіться далі у сюжеті.

Так водій автобуса "Рівне-Цурків" реагує на дорогу між Цурковим та Спасовим. Стан автошляху бентежить і водія шкільного автобуса, Віктора Тимощука.

Чоловік забирає учнів з Замленя і Цуркова та везе у Спасівську школу. Каже, півтора кілометри доводиться їхати 25 хвилин.

Шкільний автобус це взагалі. Це не їзда, а поломка за поломкою. Тиждень від'їжджаєш і треба шось ремонтувати, - розповідає водій шкільного автобуса Віктор Тимощук.

Місецеві жителі діляться, у суху погоду дорогою Цукрів-Спасів важко проїхати, а коли йде дощ ситуація стає критичною.

А як дощ іде тут нічого не видно. Все пливе, і все в ямах. Як нам їхати і як нам жити тут. Ну хіба це дорога, це не дорога, - резюмує місцевий житель Олександр.

Аби привернути увагу до жахливого стану дороги, мешканці сіл Спасова та Цуркова вийшли на акцію протесту.

Зверталися в Мізоцьке ОТГ, писали, зверталися і ніхто ніякої відповіді не дає, всі відхрещуються від цих доріг. Тому ми хтіли б звернутися ще раз всі з людьми, аби розглянути це болюче питання, - пояснює організатор акції Юрій Сощук.

Депутат Мізоцької територіальної громади каже, за весь час змогли добитись лише того, щоб дорогу засипали щебнем та за місяць він розлетівся по сторонах.

У Мізоцькій сільській раді, до якої входять села Спасів та Цурків, повідомляють, що проблемна ділянка дороги не у їхньому підпорядкуванні. Тому вони не мають права її ремонтувати. Та мешканцям сіл не подобається бездіяльність чиновників.

У Рівненській ОВА повідомили, що дорогу Цурків-Спасів поки не планують робити. Адже через воєнний стан фінансування обмежене. Також в області є багато інших доріг у поганому стані. Тому за можливості, дороги почергово ремонтуватимуться у їх пріоритетності.

Читайте також: Поліцейські оперативно розшукали неповнолітніх жительок Рівненського району