Баскетбольний клуб Рівне-ОШВСМ в останньому матчі сезону обіграв Кривбас і виграв золоті медалі Вищої ліги.

До матчу обидві команди підходили з рівною кількістю очок, тому саме очний поєдинок мав визначити чемпіона. В підсумку Рівне здобув впевнену перемогу, вже наприкінці першої чверті здобувши перевагу 10 очок і утримуючи двозначну перевагу до кінця гри.

Так Рівне-ОШВСМ став чемпіоном Вищої ліги сезону 2022/23, поступившись лише одного разу за сезон, тоді як Кривбас завоював срібні нагороди.

Таким чином, БК Рівне за спортивним принципом отримав право зіграти наступного сезону у Суперлізі.

Як повідомили на сайті Федерації баскетболу України, напередодні генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський в інтерв’ю висловив сподівання, що Рівне в наступному сезону буде серед учасників Суперліги:

"Ми працюємо над тим, щоб Рівне у наступному сезоні зайшло у чоловічу Суперлігу. Є напрацювання, є контакт з місцевою владою. Свого часу ми багато зробили для того, щоб ця команда у Рівному з’явилася. Ми прикладали максимум зусиль на початку, коли вибирали це місто.

Там нас усі розуміють, нас чують, і ми думаємо, що на наступний сезон все може статися. Тому що бюджети клубів зараз не такі великі, як були у попередні роки. Тож у мене є надія, що Рівне з’явиться у чоловічій Суперлізі, ми не відкидаємо це", - сказав Володимир Драбіковський.

Читайте також: Спортсмени з Рівненщини посіли призові місця на Чемпіонаті Європи з гирьового спорту