Як і у матчі першого кола - рівненський "Верес" відкрив рахунок. І як і восени на Закарпатті - "Минай" зумів відігратися. Для червоно-чорних ця нічия стала третьою поспіль у чемпіонаті, повідомили на офіційному сайті НК “ВЕРЕС”.

Верес - Минай - 1:1 (0:0)

чемпіонат України з футболу, VBET-ліга, 22 тур

22 квітня 2023 року, Рівне, стадіон Авангард, 15:00

Арбітр: Євген Арановський (Хмельницький). Асистенти: Дмитро Оганесян (Донецька обл.) та Олександр Дашко (Київська обл.). Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Черкаси). Спостерігач арбітражу: Орест Шмигельський (Львів). Делегат УАФ: Степан Понайда (Львів).

Верес: Ющишин - Г.Пасіч, Хондак, Курко, Вовченко, Лебеденко, Кльоц (Шух, 82), Блізніченко (Дахновський, 74), С.Шарай, В.Шарай, Гайдучик (М.Шестаков, 74). Запасні: Когут, Коркодим, Протасевич, Тишинінов, Вадовський, Годя, Поворознюк.

Головний тренер: Юрій Вірт.

Минай: Бандура - Гончар, Кравчук, Чуєв (Булеза, 58), Горін (Шишка, 58), Нємчанінов, Вітенчук, Твердохліб, Гечев, Вишневський (Коломоєць, 84), Рогозинський (Трубочкін, 74). Запасні: Кемкін, Дмитрук, Петько, Колесник, Голуб, Паламар, Байдал.

Головний тренер: Володимир Шаран.

Голи: Блізніченко (55) - Твердохліб (60).

Попередження: Г.Пасіч (40) - Горін (22).

Перед стартом цього поєдинку обидві команди балансували над прірвою зони вильоту. А відділяло "Верес" від "Минаю" усього одне турнірне очко. Звідси і доволі обережна гра та багато тактичної боротьби на футбольному полі.

Перший удар у площину воріт стався на одинадцятій хвилині. Дмитро Нємчанінов перевірив реакцію Вадима Ющишина, який вперше в кар'єрі вийшов у старті у складі рівнян та й взагалі на рівні УПЛ.

Потім класно приклався з-за меж штрафного майданчика інший ексвересівець Михаіл Гечев - вище воріт.

Рівняни відповіли двома ударами Владислава Шарая. Перший став - невлучним. А другий - легкою здобиччю Олександра Бандури.

У середині тайму голкіпер Минаю міг пропустити дуже курйозний гол. Отримуючи передачу назад від свого захисника, Олександр Бандура пропустив м'яча під ногою - на щастя закарпатців той прокотився повз стійку воріт.

Далі Олександр Бандура цілком міг достроково залишити поле. Граючи на виході, він, здалося - все ж зіграв руками за межами свого штрафного майданчика. Втім, момент був ну дуже "на тоненького" і арбітр Євген Арановський вирішив проігнорувати епізод.

Перед самою перервою реальний момент мали гості. Геннадій Пасіч сфолив проти Михаіла Гечева, за що отримав вже восьме у сезоні попередження і тепер пропустить важливу гру зі Львовом. Юрій Кравчук вирішив виконувати стандарт на силу, але Вадим Ющишин вгадав з вибором позиції і цей постріл відбив.

На старті другого тайму глядачі побачили дуже видовищний, але неточний удар Вадима Вітенчука з-за меж штрафного майданчика. Та дуже небезпечний удар головою від Олега Горіна після подачі з кута поля.

І одразу після цього вперед вийшли червоно-чорні. Геннадій Пасіч довго шукав варіанти розвитку атаки на правому фланзі і зрештою вирішив бити з кута штрафного майданчика. Його удар захисники гостей заблокували. Але м'яч дуже вдало відскочив у вільну зону в район одинадцятиметрової позначки, куди вже вбігав Андрій Блізніченко - удар низом і це - 1:0!

Забитий м'яч чомусь не додав рівнянам сил. Натомість, дуже швидко відігралися гості. Найактивніший у матчі гравець у складі закарпатців Михаіл Гечев подав з правого флангу і м'яч, не зачепивши нікого, долетів у район дальньої стійки, де на передачу вже чекав чомусь забутий усіма Єгор Твердохліб - 1:1.

Далі пішла гра нервів. У "Минаю" могли забивати Олег Вишневський і Андрій Булеза.

У "Вереса" моменти були ще реальніші. Спершу Михайло Шестаков класно розхитав на лівому краю атаки опонента, а потім Станіслав Шарай приблизно з тієї ж позиції замикав класну розсікаючу передачу від брата - в обох епізодах чудово зіграв Олександр Бандура.

Найреальніший шанс вирвати перемогу "Верес" втратив на заключній хвилині гри. Михайло Шестаков уникнув офсайду і вибігав тет-а-тет із голкіпером "Минаю", але під тиском одразу двох переслідувачів впав так і не завдавши удару. Чи був фол у цьому епізоді? Можливо, система VAR допомогла б отримати рівнянам право на пробиття пенальті - втім, її у цьому поєдинку не було.

Нічия - 1:1. 

Джерело: НК "Верес"

Читайте також: Рівненські спідвеїсти виступили на Чемпіонаті Європи