Прибрати на могилах рідних, просять односельчан. На Березнівщині, через весняну повінь, затопило міст. В одне з сіл не дістатись. Хіба на човні або кілометри в об'їзд. Напередодні провідної неділі, дехто з людей не може й прибрати на могилах своїх рідних. Адже дорога до села підтоплена вже кілька тижнів. Тому просять односельчан про допомогу.

На кладовищі села Більчаки на Березнівщині, робота в самому розпалі. Напередодні Провідної неділі люди всім селом прийшли наводити лад на могилах своїх рідних.

Могили, за якими уже немає кому доглядати також не оминають, додає Жанна. А хто не може сюди дістатися через весняне водопілля, просить прибрати знайомих. Адже село, через весняну повінь відрізане від сусідніх населених пунктів. Річка Случ вийшла з берегів та затопила міст.

Для того щоб могила була не лише чистою, а й гарною на ній висаджують квіти. Багато на кладовищі - штучних, втім поступово люди від них відмовляються.

У селі Більчаки церкви немає. Ходять у храм сусіднього села. Втім дістатись на провідну неділю туди, через весняну повінь буде проблематично. Вже не перший рік люди хочуть аби добудували капличку у їхньому селі.

В свою чергу староста села зазначає, дороблювати її будуть. Але тільки після того як люди у селі визначаться щодо патріархату.

З капличкою зачекають. Наразі очікують щоб спала вода у річці. Аби люди хоча б на провідну неділю змогли дістатись до села та провідати могили своїх рідних.

Читайте також: Жителів Вараської громади закликають відмовитися від пластикових квітів