Рівненські волейболістки стали чемпіонами Вищої ліги України. У фінальному матчі команда "Регіна" грала проти Трускавецького колективу "Нафтуся". У надскладному поєдинку рівнянкам вдалося виграти з загальним рахунком 3:2. Як минув чемпіонат цьогоріч для рівненських волейболісток та чи гратимуть вони в найелітнішому дивізіоні України наступного року, про все це дізнавався наш Владислав Стецюк.

Такі емоції нещодавно пережила волейбольна команда "Регіна", з МЕГУ. Наші дівчата стали чемпіонками Вищої ліги України з волейболу. У напруженому фінальному матчі рівнянки обіграли візаві з Трускавця "Нафтуся". Рахунок зустрічі - 3:2. Для Анжеліки Онопрійчук це перший фінал та перший сезон в основному складі волейбольного клубу "Регіна".

Кращою гравчинею чемпіонату стала Антоніна Жук - граючий тренер волейбольного клубу "Регіна". Втім, виділяти себе чи когось з гравців Регіни не хоче. Каже, перш за все перемогла команда. Чимало молодих гравчинь гарно спрогресували у сезоні. Додає, він був напруженим. Повномасштабне вторгнення значною мірою вплинуло на тренувальний процес та матчі загалом.

Діана Мінько теж вперше перемогла на чемпіонаті України з волейболу серед жінок. Каже, на початку сезону навіть уявити не могла, що разом з командою зможе досягти таких висот.

Чемпіонство у Вищій лізі України з волейболу серед жінок дає змогу перейти "Регіні" у Супер лігу, де грають професійні команди. Цього хочуть і самі волейболістки.

Проте першість на чемпіонаті України з волейболу лише дає можливість виходу в Суперлігу. Почесний президент волейбольного клубу "Регіна" та МЕГУ - Анатолій Дем'янчук розповідає, на шляху до професійної ліги стоять фінансові, організаційні та адміністративні питання. Якщо вдасться їх вирішити, то можливий перехід у Суперлігу.

На перемозі у чемпіонаті України з волейболу серед жінок, турніри для команди "Регіна" не закінчились. Сьогодні, 12-го квітня вони знову беруть участь у турнірі серед ВУЗів Рівненщини.

Читайте також: "Записуються, а потім не ходять": на Рівненщині працюють над новим форматом позашкільної освіти