Скандальне будівництво. У Рівному біля історичної пам'ятки забудовник почав споруджувати паркан. Мова йде про земельну ділянку на вулиці Шевченка, 115. Раніше на цій ділянці була розташована 200-літня хата, яку відправили на реставрацію. Нині замість неї забудовник хоче звести приватний будинок. Мешканці прилеглих будинків не вірять словам власника земельної ділянки та вважають - тут виросте бізнес-центр. Владислав Стецюк продовжить.

На вулиці Шевченка, 115 розпочались будівельні роботи. Мова йде про земельну ділянку біля найстарішої церкви Рівного - Свято-Успенської. Мешканці прилеглих будинків невдоволені тим, що будівництво проходить в зоні охорони пам'яток національного значення. Не хочуть, аби тут звели черговий бізнес-центр.

Нині тут зводять паркан. Представник забудовника запевняє, мають усі дозволи на будівництво і зупиняти його не збираються.

Згідно з законом про охорону культурної спадщини, будівництво ближче ста метрів до пам'ятки, якою є дзвінниця Свято-Успенської церкви, незаконне.

Втім забудовник з Закарпаття Богдан Негря пояснює, на момент надання дозволу на будівництво, дзвіннниця церкви не була внесена до історико-архітектурного плану міста.

У Міністерстві культури, кажуть, що згідно закону від травня 2022-го року пам'ятка автоматично перебуває в охоронній зоні. Відтак, будівництво на цій території заборонене. Навіть якщо необхідні документи на будівництво були надані раніше.

Також у міністерстві наголосили, відповідальність за збереження пам'ятки та зони охорони несе міська влада. Вони мають надати припис на зупинення будівництва. Мешканці прилеглих будинків, в свою чергу написали заяву в поліцію.

Читайте також: Рівненський авторемзавод придбали на аукціоні за 2,5 мільйона гривень