21-річний водій авто "Skoda" за допомогою небайдужих громадян затримав нападника до приїзду поліцейських. За фактами погрози вбивством та замаху на крадіжку відкриті два кримінальні провадження. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції в Рівненській області.

Повідомлення про подію надійшло до поліції учора, дев’ятого квітня о 15:20 від 33-річного Рівнянина.

Поліцейські встановили, що 28-річний рівнянин викликав одну із служб перевезень, аби доїхати із Нової Українки в обласний центр. Дорогою керманич побачив, що між сидіннями немає гаманця і сказав пасажиру повернути викрадене. Останній почав погрожувати чоловікові, що заріже.



На вулиці Полуботка потерпілий зупинив автівку, вийшов та закрив пасажира у транспортному засобі. Втім зловмисник зумів вибратися із авто, викинув за сидіння крадений гаманець та почав втікати. Таксист разом із небайдужим чоловіком упіймав його та утримував до приїзду правоохоронців.

Поліцейські вилучили гаманець, у якому знаходилися грошові кошти в сумі 2050 гривень та особисті документи. Крім того, під час поверхневої перевірки у зловмисника вилучили два мобільні телефони та розкладний ніж.

Слідчі Рівненського РУП за фактом таємного викрадення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану, та за фактом погрози вбивством розпочали досудові розслідування за частиною 4 статті 185 та статті 129 КК України.

Тривають слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Відомо, що нападник уже неодноразово потрапляв в поле зору поліцейських за крадіжки та злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків.

Читайте також: Поліцейські встановлюють обставини смерті водія вантажівки у Дубенському районі