Спокійніше було на засіданні Рівненської міської ради. Там депутати забрали землі В УПЦ на території Рівного. За це проголосували Одностайно. Подробиці далі розповість Владислав Стецюк.

Сьогодні, 10 квітня, як ніколи депутати Рівненської міської ради були одноголосні у прийняті рішень. 29 депутатів та міський голова все ж змогли забрати землі церков московського патріархату.

Як і хотіли керманичі міста, проголосувати вдалося раніше ніж обласній раді, що правда не на декілька днів, а на годину. Хоча забрати землі у церков УПЦ МП хотіли ще на сесії 7-го квітня та тоді не вистачило депутатів для голосування.

Певні політичні сили, певні депутати не проявили сили волі, характеру і відстоювання національних інтересів, не з'явились на сесію, що стало не можливим зібрати кворум, для того щоби прийняти нарешті важливе історичне рішення, - розповідає міський голова Рівного Олександр Третяк.

Сьогодні на сесію з'явитися змогли теж не всі депутати. Хтось служить в Збройних силах України, хто у відряджені. А от Михайло Жаровський з фракції "Рівне Разом" не зміг з'явитися на засідання через службу, що правда не в ЗСУ, а в церкві. До слова тієї, яку хочуть заборонити у Рівному. Там Михайло Жаровський є настоятелем.

Депутати пропонують приєднатися церквам московського патріархату до Православну церкву України, аби утворити єдину церкву.

Окремо закликаємо мирян та священнослужителів УПЦ РПЦУ порвати будь-який зв'язок з росією та розпочати процес приєднання або переходу до православної церкви України. Сьогодні війна точиться не тільки за державну та територіальну незалежність від москви, але й за духовенство, за духовну свободу. Кожен священнослужитель має чітко визначатися з ким він: з окупантами чи захисниками України, - резюмує депутат Рівненської міської ради Юрій Осіпчук.

Також депутати одноголосно проголосували за проєкт рішення про звернення депутатів Рівненської міської ради до центральних органів влади, щодо недопустимості подальшого існування московського патріархату.

Депутати рівненської міської ради ініціювали таке звернення до центральних органів влади, щодо неприпустимості присутності на території як нашого регіону так і існування в Україні такої юридичної одиниці як представництво російської православної церкви, - повідомляє міський голова Рівного Олександр Третяк.

Таким чином землі забрали в семи церков УПЦ МП в Рівненській територіальній громаді. Та чи перестануть миряни ходити до церков УПЦ МП, чи ситуація буде аналогічна як в Києво-Печерській лаврі - поки невідомо. Як і невідомий той факт чи проголосовані рішення на сесії повністю заборонять діяльність УПЦ у Рівному.

Читайте також: Депутати Рівненської обласної ради одностайно заборонили діяльності УПЦ МП на території Рівненщини