У спеціалізоване хірургічне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні поступив п’ятирічний хлопчик з проникаючим пораненням ока з випадінням райдужки і защемленням її у рані. Про це повідомили в Рівненській обласній дитячій лікарні.

Батьки, жителі одного із районів області, не зволікали зі зверненням до лікарів, і дитину прооперували вже через кілька годин від моменту поранення.

Лікар-офтальмолог дитячий, завідувач спеціалізованого хірургічного відділення Віталій Піщук провів одномоментну мікрохірургічну обробку проникаючого поранення з вправленням райдужки і накладенням мікрошвів. Оперативне втручання було виконано з використанням операційного мікроскопа та під загальним знеболенням.

Кожна дитина з травмою ока повинна бути оглянута лікарем для своєчасного надання медичної допомоги. Це дозволяє уникнути багатьох ускладнень, скоротити тривалість лікування та зберегти ясний зір, - нагадують в Рівненській обласній дитячій лікарні.

Отримати планову консультацію фахівців Рівненської обласної дитячої лікарні або записатись на діагностичні дослідження можна за наявності електронного скерування. Ургентна допомога надається 24/7.

Читайте також: У Рівному відбувся психологічний тренінг для працівників експертної служби