Минулого року батьки рівненських школярів вирішили об'єднати два навчальні заклади в один. А саме №4-ту рівненську школу та ліцей "Престиж". Але батьків учнів 4-тої школи цей факт обурив. Частина з них вирішила піти на радикальні міри і подала позов до суду. Спочатку рівненська феміда підтримала реорганізацію, але апеляційний суд Львову став на бік батьків. Що тепер чекає на школярів, розповість Ілля Томашевський.

В управлінні освіти пояснювали, що школу під номером 4 хочуть об'єднати із ліцеєм "Престиж" через низьку наповнюваність. Відтак, реорганізація це шанс на продовження існування. Однак тоді чимало батьків обурилося цим питанням. А ще частина батьків вирішила судитися.

Ольга Телиця мама 2-ох учениць. Вона теж проти реорганізації та позивалась до суду.

Та Рівненський суд не підтримав позов батьків. То ж вони подали апеляцію і вже зараз отримали позитивний результат з Львівського суду.

Та по суті це рішення нічого не змінить. Адже процес реорганізації завершено.

Разом з тим, вже в об'єднаному ліцеї кажуть, що за рік часу більшість батьків змінили свою думку щодо реорганізації. Адже вона ніяк не вплинула на батьків та учнів. Окрім зміни самої назви. Хіба що новий керівник зробив ремонт у приміщенні колишньої 4-тої школи на понад 2 мільйони гривень.

Крім того, в ліцеї зробили конференц зал, якого до цього не було, замінили вікна та облаштували бомбосховище.

Крім того вже в оптимізований ліцей "Престиж" активно набирають дітей.

Та попри навіть спільні обговорення схоже на те, що судові протистояння між батьками та управлінням освіти продовжаться. Варто, додати, що четверта школа була неєдиною, де показники наповнюваності були низькими. Тож можливо в подальшому варто очікувати продовження процесу реорганізації.

Читайте також: Вступна кампанія-2023: для участі у НМТ зареєструвалися 1,7 тисяч учасників з Рівненщини