Учора, шостого квітня, о 22:30 до поліції надійшло повідомлення 50-річної жительки обласного центру, що зранку 15-річна донька пішла з дому в невідомому напрямку та не повернулася. На телефонні дзвінки не відповідає. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Поліцейські встановили, що дівчина близько 21 години зателефонувала, що через 20 хвилин буде дома. Втім, вимкнула мобільний та додому так і не прийшла.

Усю ніч ювенальні поліцейські обласного управління та Рівненського РУП встановлювали місце перебування неповнолітньої.

Правоохоронці з’ясували, що школярка гуляла із друзями у центрі. Там познайомилася із 33-річним жителем Рівного, який купив алкогольні напої та запросив 15-річну та двох хлопців 17 та 18 років до себе додому. Після розпивання спиртного вона там і залишилася ночувати, - йдеться у повідомленні. 

Сьогодні, сьомого квітня, близько 09:45 працівники ювенальної превенції розшукали дівчину за місцем проживання 33-річного чоловіка. Інспектори забрали її та передали матері.

На рівнянина та 18-річного повнолітнього товариша поліцейські склали два адмінпротоколи за фактом доведення неповнолітньої до стану сп’яніння за статтею 180 КУпАП. Крім того, притягнули до відповідальності і матір 15-річної за фактом неналежного виконання батьківських обов’язків.

Правоохоронці провели профілактичну бесіду із неповнолітньою втікачкою, яка залишила своє місце проживання не вперше, та поставили її на профілактичний облік.

Також поліцейські проводять додаткову перевірку щодо вчинених можливих протиправних дій відносно неповнолітньої.

Читайте також: На Поліссі судитимуть учасників масових сутичок