У Рівному знову позбулися радянської пам'ятки. Мова йде про мозаїку по вулиці Соборній, яку ще називали стеллою "дружби народів" . Вона має два значення, яке з них дійсне - історики досі не можуть зрозуміти. Однак пам'ятка має явні символи радянського союзу. Тож її вирішили демонтувати. Більше про це дивіться далі.

Ось так у Рівному демонтовують стелу на перехресті вулиць Соборна-Дубенська. Рівняни знають цю пам'ятку як "дружба народів". Але історики досі сумніваються у достеменному значенні.

Та будь яке з цих значень символізувало радянський союз. Навіть попри те, що до цього герб заклеїли і стелу перефарбували у синьо-жовтий.

Демонтаж стели справа не з легких. Для цього необхідно кілька годин клопіткої роботи.

Далі пам'ятка буде знаходитися на складах міської ради, а в подальшому може опинитися на пагорбі слави, де і решта подібних монументів. Загалом, історик Микола Бендюк додає, що у Рівному лишилось позбутися ще кількох радянських пам'яток.

Нагадаємо, що процес дерусифікації у Рівному розпочався близько року тому. Однак загалом на Рівненщині радянських монументів і досі лишається сотні.

Читайте також: В Рівному закривають Пункти Незламності (ВІДЕО)