Гроші на смітті. У Дубні волонтери збирають вторинну сировину аби зібрати кошти для військових. Скло, папір, пластик, бляшанки з під напоїв, використану плівку - вторсировину зуміли перетворити на донати. Приймають все, що може піти на переробку. Уже заробили 140 тисяч гривень. Закрили збір на авто. Нині збирають на квадрокоптер для військових.

Пані Валентина при кожній змозі приносить макулатуру, скло, пластик та все, що можна буде в подальшому пустити на переробку. Перед тим, як передавати матеріали волонтерам, сортує їх.

Пенсіонерка Світлана вже пів року носить пластик волонтерам. Каже, допомагає українським військовим чим може.

Керує волонтерським центром Інна Яцина. Ще з 2018-го року жінка розпочала свою доброчинну діяльність. Спершу приймали російські книжки на макулатуру. Таким чином заробили 38 тисяч гривень. Потім вирішили приймати вторсировину - пластик, починаючи від ПЕТ-пляшок і закінчуючи тарою з-під прального порошку, скло, алюмінієві бляшанки з-під напоїв, використану харчову плівку, картон.

Спершу пані Інні ідея збирати вторинну сировину не сподобалась. Каже, не могла уявити як це все буде відбуватися. Але потім зрозуміла, що вторсировина приносить донати. Її переробляє підприємець із Костополя, з яким співпрацюють активісти.

Окрім збирання вторинної сировини, волонтери плетуть сітки. Розпочали ще у 2020 році. Кажуть, попит на них є постійно.

Близько 13-ти людей щодня приходять плести сітки. Пані Інна розповідає, на початку повномасштабної війни місця не вистачало для добровольців місця. Зараз бажаючих плести сітки поменшало. Та з цим допомагають у інших громадах.

Скільки сплели сіток за ці роки, волонтери вже навіть не знають. За вісім місяців, завдяки макулатурі, заробили для військових 140 тисяч гривень. Нещодавно волонтери закрили збір на автомобіль для українських військових. Зараз збирають на квадрокоптер. Не вистачає ще близько 20-ти тисяч гривень.

Читайте також: П'ятьох спецпризначенців із Рівненщини відзначили державними нагородами посмертно