Англійську в сучасних умовах має знати кожна людина, а не тільки та, якій це допоможе отримати підвищення по службі. Володіння іноземною мовою дозволить швидше адаптуватися при переїзді за кордон або на відпочинку. Тому вартість курсів англійської мови викликає непідробний інтерес у багатьох, хто почав замислюватися про вивчення. Хоча цінова категорія це не єдиний пункт для вибору, це фактор, що впливає на остаточне рішення.

Як формується вартість курсів

За один місяць навчання в середньому школа англійської мови обійдеться вам у 1,2 тис. грн. Але ця позначка варіюється в залежності від конкретних факторів, які варто розглянути докладніше:

  • Заробіток викладачів. Це пункт, який найбільше впливає на вартість мовних курсів англійської. Чим вищий рівень кваліфікації наставника, тим вища якість викладання. І тим більше потрібно платити за роботу. Стандартно на сайтах публікується інформація про вчителів, сертифікати та ін.
  • Інфляція. Бізнес має швидко пристосовуватись до змін економічної ситуації в країні. Такому бізнесу, як вивчення англійської, доводиться звертати увагу на такі нюанси, як курс долара, зміна суми орендної плати та ін.
  • Місцезнаходження курсів. Чим ближче мовна школа розташована до центру, тим дорожче навчання там, адже за оренду приміщень доводиться платити більше порівняно з віддаленими варіантами. Дешевше у цьому плані лише онлайн-курси, адже організаторам не потрібно регулярно орендувати місце під класи.
  • Частота уроків. Від цього залежить не тільки толк від занять, а й те, скільки коштуватиме курс англійської мови. Якщо заняття проводяться, наприклад, через день або кожен день, результати можна отримати швидко. Але що рідше проходять уроки, то більше часу доведеться витратити на самостійне навчання. З цієї причини інтенсивні коштують дорожче.

Перелічені пункти – найголовніше, на що слід спиратися, аналізуючи ринок пропозицій у цій галузі.

Які є формати вивчення англійської

Сьогодні вартість повноцінного навчання англійській мові залежить, у тому числі, і від формату вивчення. Сучасна освіта пропонує їх два: офлайн та онлайн.

  • Більшість людей, які взялися за вивчення англійської, вважають за краще відвідувати стаціонарні мовні школи. Курс навчання підрозділяється від початкового рівня до професійного, і студент приступає до навчання, повідомивши поточний рівень володіння мовою або після проходження спеціального тесту. Один рівень у середньому займає до половини року – що далі, то більше часу він вимагає. До кінця навчання мовна школа проводить підсумковий іспит та видає сертифікат.
  • Курси навчання через інтернет найчастіше пропонують проведення занять за допомогою скайпу. Цей варіант дає багато цікавих можливостей. Наприклад, у такому разі з більшою ймовірністю заняття може вести безпосередньо носій мови. Такий вибір підійде тим людям, для кого віддалений спосіб навчання – єдиний можливий варіант через брак часу або з інших причин.

Іноді можна комбінувати обидва види занять. Це дозволяє не зменшувати темп, якщо довелося пропустити урок у школі серед тижня.

Сайт: https://englishprime.ua/kursy-anglijskogo-poltava/

Як правильно вибрати курси англійської мови

Навіть якщо вартість навчання є пріоритетним фактором, орієнтуватися лише на суму оплати не можна. Насамперед, варто обирати курси з необхідним ухилом. Наприклад, це може бути проста або вузькоспеціалізована англійська. З погляду фінансів важливо звертати увагу на такі деталі:

  • Наявність безкоштовного заняття. Перш ніж платити за курси, студенту важливо відвідати пробне заняття та переконатися, що його все влаштовує і у викладачі, і як подача матеріалу. Тільки після цього можна переходити до укладання договору та оплати.
  • Можливість повернення коштів. Перш ніж ставити підпис на документах, потрібно обов'язково уточнити, скільки буде повернено кошти. Статися може, що завгодно – не підійшла методика, некомфортні умови у групі тощо. У цьому випадку школа має повернути кошти за невикористаний час або запропонувати альтернативний варіант.
  • Гроші за пропущені заняття. Може статися, що студент не зміг відвідати заняття. Потрібно заздалегідь уточнювати, чи школа поверне гроші за пропущені уроки чи їх можна якимось чином відпрацювати – з іншою групою чи самостійно після консультації з учителем. Якщо виникли обставини, за якими студент не може відвідувати уроки протягом тривалого часу, бажано, щоб кошти за цей період були заморожені до відновлення навчання.
  • Оплата частинами. Якісні курси англійської мови коштують недешево, тому сплатити всю їхню тривалість відразу здатні далеко не всі. Мовна школа, яка дбає про своїх підопічних, має запропонувати оплату частинами – помісячно або за більш довгі періоди.

Знання всіх цих нюансів дозволить правильно підібрати курси англійської мови в Україні, що вкладаються у ваш бюджет.