За останній місяць область відвідали сім тисяч людей. Більшість їхали до новозбудованого та розрекламованого музею у Пересопниці. Однак, не всі туристичні об'єкти можуть похвалитися таким піаром. Серед них і агросадиби Рівненщини. Їх господарі, кажуть, через брак реклами, зелений туризм в області може занепасти.

В агросадибі Валентини Солощук, що у селі Забороль Рівне нського району готові приймати туристів постійно. У дворі є будиночки де селять людей. В одних, як колись кімнати з печами, у інших - євроремонт.

А побігати у дворі й справді є де. Велике подвір'я межує з садком. Тут фруктові дерева та ягоди.

Готують для туристів і смачні українські страви. Все натуральне і з печі. Неподалік села ліс та ставок. Назбирати грибів та наловити риби може кожен охочий. Та незважаючи на помірні ціни на житло та гарну природу туристи не поспішають до них їхати, переконують власники агросадиб. Причина всьому - брак реклами. Погоджуються з цим і в управлінні культури та туризму. Кажуть, зелений туризм почав активніше розвиватись лише на Поліссі, бо там побільшало розваг для людей.

З рекламою чиновники обіцяють допомогти. І додають, власникам агросадиб залишається тільки зробити свій бізнес круглорічним. Аби зацікавити туристів їхати до них не лише влітку. авиабилеты