Таку ситуацію обласні чиновники пояснюють невідповідністю тарифів НКРЕ економічно-обгрунтованому рівню. Зокрема, за 1-ше півріччя поточного року тарифи покривали лише 70 відсотків витрат. З якими показниками область зустрічає прийдешню зиму?

На "4" з плюсом за 5-тибальною шкалою оцінюють обласні чиновники рівень підготовки Рівне нщини до опалювального періоду. В обласному центрі котельні готові на 100 відсотків, а тепломережі вже на 80 відсотків заповнені водою під тиском.

Між тим, усі приготування будуть марними, якщо теплопостачальники Рівне нщини не розрахуються за газ, а отже й не отримають лімітів на блакитне паливо. А борги чималі. Не ліпша ситуація й зі встановленням на котельнях області лічильників теплової енергії. Відповідне доручення у липні давав усім регіонам віце-прем'єр Андрій Клюєв. Зробити це урядовець доручив коштом самих теплопостачальних підприємств до кінця серпня. Між тим, на Рівне нщині встановили поки 96 лічильників із необхідних 141-го. Василь Берташ запідозрив теплопостачальників у саботажі і запропонував колегії роздати кілька доган профільним керівникам обласної та районних адміністрацій. Якщо до 15 жовтня лічильники на котельнях почеплять, догани з посадовців познімають.