Поліція розшукує психічно-хворого вбивцю з Волині, який може переховуватися на Рівненщині. Про це повідомляли ЗМІ та телеграм-канали. Проте в результаті ця новина виявилась фейком. Як же відрізнити правду від фейку та не стати жертвою маніпуляцій? Про це ми розповідаємо у нашому проєкті "Давайте перевіримо". Програма передбачає навчити людей боротьбі з фейками та ворожою ІПСО. Деталі далі у сюжеті.

 Новина про психічно-хворого вбивцю, який приїхав з Волинської області та переховується на Рівненщині, активно поширювалась у ЗМІ та телеграм-каналах регіону. Проте це - фейк, який захопив інфопростір. Чому та як виявити правду серед брехні ми розповідаємо у проєкті "Давайте перевіримо". Де наші журналісти разом з медіа-експертами аналізують кожну новину та пояснюють чому це фейк.

За ідеєю проєкту, рівнянам пропонують 5-ть новин, одні правдиві, а інші фейкові. Завдання мешканців міста -  здогадатися, де істина.

Телеканал "Рівне 1" реалізовує проєкт спільно з інститутом розвитку регіональної преси та національною асоціацією медіа.

Головна ціль проєкту захистити громадян від впливу російських пропагандистів, адже інформаційно-психологічна операція ворогів несе небезпеку для нашої країни.

Охочі можуть перевірити себе, чи вміють вони відрізняти правду від фейків голосуючи в опитуваннях у телеграм-каналі "Рівне 1". Також ви можете надсилати новини, які викликають у вас занепокоєння. А ми у програмі "Давайте перевіримо" проаналізуємо та скажемо чи правда це, чи ні.

Читайте також: Давайте перевіримо. Випуск 2