Продаж лише за рецептом. З 1 квітня аптеки не продаватимуть ліки без необхідного рецепту. Для цього потрібно буде мати паперовий, або ж електронних дозвіл від лікаря. В Україні рецептурними є близько 60% зареєстрованих лікарських засобів. Решту ж можна буде придбати в аптеці як і раніше без спеціального рецепта. Як на це відреагували рівняни, дивіться далі у сюжеті.

Термін дії 30 днів. Або якщо хронічний хворий то лікар може напирсати, що для хронічного і буде довше. Ми вже 13 років приймаємо.

Таку інструкцію фармацевти проводять кожному, хто приходить в аптеку купувати рецептурні ліки. Їх із 1 квітня без паперового або ж електронного рецепта в аптеці не продаватимуть.

В цей перелік входять антибіотики; протисудомні засоби; гормональні препарати; препарати для лікування артеріального тиску, серцевих хвороб; кроворозріджуючі препарати; антидепресанти; стероїдні лікарські засоби; деякі ліки проти болю, кашлю та заспокійливі.

Якщо ж пацієнт приймає рецептурні ліки постійно, для власної зручності може скористатися електронним рецептом. За ним не потрібно щоразу записуватися на прийом до лікаря, отримати його можна і дистанційно.

Та все ж не всі ліки видаватимуться виключно за рецептом. Є й ті, які можна буде придбати без нього. Перевірити чи є препарат рецептурним можна в інструкції або ж онлайн через Державний реєстр лікарських засобів. Деяким рівнянам таке нововведення з рецептами виявилось недовподоби.

Попри це, особливого ажіотажу на рецептурні ліки, кажуть в аптеці сьогодні немає. Чого не скажеш про аптеки інших міст, де в соціальних мережах містяни публікують величезні черги в аптеки саме за такими ліками. Та зазначають, що сайти де можна їх придбати онлайн перевантажені та не працюють.

Читайте також: Національна служба здоров'я України розвінчує міфи про електронні рецепти