Жодної сесії без сварки. Міські депутати більше години не могли розпочати роботу, бо не дійшли згоди по питанню змін до регламенту своєї ж роботи. Опозиційні фракції вважали, це питання розглядати не можна, бо воно порушує закон. Олександр Третяк та провладні партії наполягали, що це рішення урівняє права депутатів, які зараз служать. Чим завершились суперечки обранців та що таки вдалося розглянути на засіданні знає Павло Невесенко.

Депутати Рівнеради вкотре поєднують святе з грішним. Перед початком засідання оголосили хвилину мовчання.

А потому до основної роботи депутати не могли довго приступити. Бо знову почали сваритися. Причиною стало питання про внесення змін до регламенту, тобто роботи міських обранців. Опозиційні фракції і Віталій Коваль наполягали це питання не вносити на розгляд сесії, бо це порушить законодавство. Адже до цього відповідне питання мали затвердити на постійних комісіях, чого зроблено не було.

Натомість прихильники змін до регламенту почали звинувачувати фракцію "Слуга нарподу" у блокуванні роботи депутатів. Олександр Третяк наголосив ці зміни необхідні для депутатів, які нині перебувають в лавах ЗСУ і тому можуть приймати роботу у комісіях лише в онлайн режимі.

Не на камеру обранці зізнаються, на питанні змін до регламенту роботи постійних комісій насправді йде гра в політику. Опозиційні фракції голосують проти, або просто ігнорують роботу комісій, коли не згідні з тією чи іншою позицією більшості. Зокрема, в бюджетних питаннях. Натомість провладні фракції звинувачують в останніх у зриві роботи, бо не завжди можуть лобіювати потрібні їм питання на сесії.

Навіть не почавши голосування по порядку денному депутати знайшли вихід. Для засідань цього скликання він вже став традиційним та прогнозованим.

Після перерви депутати вирішили відкласти питання змін до регламенту на наступні засідання і врешті дійшли згоди хоч у чомусь - одностайно підтримали кандидатуру Миколи Дядюся на посаду заступника міського голови. Цю посаду він обійматиме частково, адже профільний заступник Олександр Миронюк нині служить у ЗСУ. До цього Микола Дядюсь очолював управління державного архітектурно-будівельного контролю. На новій посаді він і відповідатиме за архітектурний напрямок у місті.

Також міські обранці проголосували ряд земельних питань та зміни до бюджету Рівненської тергромади. Подискутували депутати і навколо скандальної ділянки біля Басівкутського озера. Її вирішили передати для комунального закладу "Спорт для всіх".

Павло Невесенко, Павло Стецюк

Читайте також: У міського голови Рівного новий заступник