Рівненський суд досі розглядає справу щодо вбивства підприємця Юрія Ігнатюка. Сталося це у вересні 2020 року. Винною у цьому слідство вважає дружину чоловіка. За даними правоохоронців, після того як Ірина Ігнатюк застрелила свого чоловіка, вона чотирма пострілами намагалася вбити і свою 13-річну доньку. Після цього мала намір застрелитись сама. Наразі жінка знаходиться в Острозькій психіатричній лікарні. Як відбувалося повторне підготовче судове засідання та чи залишив суд Ірину Ігнатюк в Острозькому психіатричному закладі, бачили наші журналісти.

Так, мати загиблого підприємця Юрія Ігнатюка відзивається на свою колишню невістку. Остання, у вересні 2020 року застрелила свого чоловіка та намагалася вбити свою 13-річну доньку. Після чого і сама спробувала покінчити життя самогубством.

Мати вбитого сина обурена, адже у квітні 2021 року Рівненський районний суд виніс рішення, згідно якого обвинувачену помістили в психіатричний заклад з суворим наглядом. А через рік Рівненський апеляційний суд задовольнив апеляцію адвокатів Ірини Ігнатюк щодо переведення її з суворого режиму тримання у звичайний. В лютому 2023 року Верховний суд України відправив справу на повторний розгляд.

Станом на сьогодні клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру розглядаються Рівненським районним судом. Справа повернена на новий розгляд з Верховного суду на підставі касаційної скарги, які були подані представником потерпілого Ігнатюка Олександра. і 2 лютого було винесене відповідне рішення щоб повернути дану справу на новий розгляд, - розповідає представник сторони потерпілих Леонід Волошин.

Нині жінка перебуває в Острозькій психіатричній лікарні. На засіданні була присутня по відеозв`язку із Острозького районного суду. Представники потерпілих подали клопотання до суду щоб жінку знову перевели в психіатричний заклад з суворим наглядом.

В свою чергу адвокатка Ірини Ігнатюк попросила суд проводити судові засідання в закритому режимі від журналістів. Оскільки на них розголошуватимуться подробиці з особистого життя учасників справи.

Щоб запобігти розголошення відомостей про особисте та сімейне життя осіб. Оскільки на даний час Ігнатюк Ірина і потерпіла є мамою і дочкою. І на підставі цього я прошу задоволити дане клопотання. + Дитина на сьогодні ходить в рівненську школу після публікацій в лютому місяці ми зіткнулися з булінгом в школі і з іншими речами, які мають зараз наслідки, - резюмує адвокатка Ірини Ігнатюк Оксана Теперик.

Проти такого клопотання виступила потерпіла та її адвокати.

Заслухавши думки щодо цього усіх сторін справи суд ухвалив проводити подальші засідання в закритому режимі.

Крім того, суд також не підтримав клопотання представників потерпілих щодо переведення Ірини Ігнатюк в психіатричний заклад з суворим наглядом.

Тож 44-річна викладачка одного із вишів Рівного і надалі знаходитиметься в Острозькій психіатричній лікарні, без суворого нагляду. А наступне судове засідання, яке відбудеться 12 квітня, проходитиме в закритому режимі. 

Читайте також: На Сарненщині патрульні двічі зупинили водія з ознаками алкогольного сп’яніння