Понад 6 000 маскувальних сіток та майже 200 кікімор для воїнів. І це лише з початку великої війни. У Рівному люди вже 9 років волонтерять без упину. Благодійний фонд був створений у 2014-му. Композитори, бухгалтери, ВПО - це лише частина добровольців, які не стомлюються працювати для ЗСУ щодня. Як змінилась їхня робота з лютого 2022-го, дивіться далі у сюжеті.

Рівненська композиторка та піснярка Тетяна Леус, волонтерить з 2014-го. Її фронт мистецький. Виступає перед ВПО, співає та грає на гітарі, щоб підняти настрій людям. Водночас не шкодує своїх музикальних пальців аби розбирати мішковину.
Алла з цієї мішковини створює кікімору. Жінка працює бухгалтером. У вихідні і після роботи, уже понад рік волонтерить.

А пані Любов плете маскувальну сітку. Приїхала у Рівне з Житомирщини глядіти онука. У вільний час приходить у волонтерський штаб. Хоче допомогти військовим, адже її зять теж на передовій.

Роман з дружиною Юлією теж сьогодні тут працюють. Подружжя приїхало у Рівне рік тому. Полишили рідний Харків через обстріли. У Рівному знайшли роботу. Чоловік працює в ІТ сфері, жінка фахівцем з добору персоналу. У вільний час волонтерять, допомагають ЗСУ аби чим швидше повернутись у Харків.

Благодійний фонд "Руєвит" у Рівному діє з 2014 року. Працюють волонтери на шести локаціях, щодня туди приходять до 15 людей. Плетуть маскувальні сітки та кікімори. Робочих рук не вистачає, адже потреби від військових великі.

Сіток хлопці просять необмежену кількість, щодня дзвінки від командирів про видачу сіток. Коли вони виставляють ці сітки і пишуть "Дівки, ми вас любимо, а у нас тут середній від 45 і вище". Це нам додає наснаги. І на ваше питання чи ми втомилися, ми навіть не маємо права про це думати. Бо хто як не ми, - розповіла волонтерка Галина Кавюк.

Жінки працюють зранку до вечора. За роки волонтерства вже стали надійним колективом. Майструють камуфляжне покриття на кількох локаціях і навіть по домівках.



З 2014-го волонтери плели 73 сітки в рік. З початком великої війни виготовили шість тисяч маскувальних сіток, майже дві сотні кікімор для воїнів.

Волонтери забезпечують військових не лише маскуванням для армії, на пожертви купують воїнам одяг, взуття та амуніцію. Не так давно за понад мільйон гривень придбали та передали військовим дві антидронові рушниці. Чи не найбільше у фонді пишаються прапором від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Генерал подякував невтомним волонтерам за їхню щоденну працю для військових.

Читайте також: П’яному водієві, який "влетів" у стовп на Луцькому кільці, загрожує до 3 років ув’язнення