На Рівненщині знову зима. Зранку 28 березня на дорогах спостерігалася ожеледиця та мокрий сніг. Рятувальники закликали водіїв, які змінили зимову шину на літню — не виїжджати на дороги. Як із переміною погодніх умов справилися служби автомобільних доріг міста та області, дивіться далі у сюжеті.

Ранок 28 березня. Дороги області засипало снігом. Тож техніка служби автомобільних доріг Рівненщини виїхала аби їх розчистити.

Снігопад був очікуваним, готувалися до нього з п`ятниці. Бо ми уже спостерігали закінчення зимового періоду і частина техніки , яка була конвертована на зимовий період була переобладнана на літній період. Під час очікування циклону техніка була конвертована назад на зимове утримання. З ночі на дорозі працювало 34 одиниці спеціальної техніки. Зараз ця кількість більша. Відповідно до потреби підрядники самі регулюють обсяги залучений ресурсів. Проблем з матеріалами для обробки дороги та паливно-мастильними матеріалами немає, - розповідає заступник начальника служби автодоріг у Рівненській області Дмитро Леонтіюк.

Про таку ж готовність до негоди розповідають і у Рівненському ШЕУ.

Близько 5 години ранку виїхало 16 одиниць техніки. Честина була задіяна на автощшлґяхах. частина на пішохідних зонах. Сьогодні на ніч теж готові, очікується три гралдуси морозу. І протиожеледними засобами буде посипатися ввечері. Зараз працюють декілька одиниць в місті, - повідомляє начальник служби експлуатації доріг Рівненського ШЕУ Юрій Козак.

Тож як в місті так і за містом особливого дискомфорту через сніг на дорогах водії не відчули. Кажуть, це здебільшого тому, що температура повітря надворі плюсова.

Якщо ж негода не завдала жодних клопотів водіям, то цього не скажеш про майже пів сотні сіл на Рівненщині, які через сильний вітер лишилися знеструмленими.

Станом на 14:00 бригадам ПрАТ «Рівнеобленерго» вдалося відновити електропостачання в численні населені пункти. Станом на 14:00 без електропостачання залишається 25 населених пунктів на Костопільщині, Володимиреччині та на території колишнього Рівненського району. Станом на 8:00 знеструмлених населених пунктів через негоду було 63, - інформує речниця ПрАТ "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова.

До кінця дня 28 березня працівники Рівнеобленерго пообіцяли відновити електропостачання у всі населені пункти області. 

Читайте також: Рівнян запрошують на Здорову прогулянку у суботу 1 квітня