Фото ілюстративне
Україна готується до наступу, тому є потреба у формуванні додаткових підрозділів. На сьогодні це 8 штурмових бригад «Гвардії наступу».

«Головним принципом формування «Гвардії наступу» є добровільність. Це ніяким чином не мобілізація. Разом з тим, ці бригади матимуть анологічні виплати як військові. Нині на Рівненщині маємо більше тисячі звернень до штурмових бригад. Далі бажаючі подають заяви, проходять ВЛК, психологічні тести та перевірку на фізичну готовність. Процес триває», - розповів перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Він додав, що більшість добровольців, які доєдналися до «Гвардії наступу» - чоловіки, втім є й жінки. Щоб потрапити до лав штурмових бригад, потрібно мати задовільний стан здоров’я, а головне – бажання захищати та визволяти батьківщину. Саме ці підрозділи мають зміцнити сили оборони під час наступу.

Нагадаємо, щоб долучитися до лав «Гвардії наступу», необхідно прийти до ЦНАПу та обрати підрозділ, відповідно до мотивації та поглядів. Таких бригад є вісім - «Лють», «Сталевий кордон», «Буревій», «Червона Калина», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан» та «Азов».

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.