Злочини у сфері довкілля викрили та задокументували поліцейські у Вараському та Дубенському районах.

Учора, 23 березня, у селі Балки Дубенського району оперативники відділення поліції №2 (м. Радивилів) зупинили вантажівку під керуванням 18-річного жителя села Немирівка, який перевозив деревину. Жодних документів на лісопродукцію ані водій, ані його пасажир поліцейським не надали.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка під час огляду виявила в кузові автомобіля «ГАЗ» орієнтовно чотири куби деревини породи «сосна» та бензопилу.

Поліцейські встановили також і місце незаконної порубки: зрізані три дерева сосни та одне — клена в лісосмузі села Лев’ятин. Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Крім того, вчора поліцейські відділення №2 (смт Зарічне) Вараського району спільно із працівниками внутрішньої безпеки прикордонної служби поблизу Ждань виявили та вилучили чотири мотопомпи кустарного виробництва, мотоблок та автомобіль «УАЗ».

А вже сьогодні, 24 березня, близько сьомої години ранку в урочищі Посошок неподалік села Борове колишнього Зарічненського району поліцейські роти поліції особливого призначення на незаконному промислі викрили 23-річного місцевого жителя, який за допомогою мотопомпи видобував бурштин-сирець.

За фактами незаконної порубки лісу та видобутку бурштину слідчі територіальних підрозділів поліції розпочали досудові розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: У Луцьку жінка намагалася продати 11-місячну дитину за 30 000 доларів США