Фото ілюстративне
Рівненською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директорки приватної фінансово-промислової компанії, яку обвинувачують у заволодінні коштами в особливо великих розмірах, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, а також відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

У ході розслідування встановлено, що директорка приватного підприємства, під час постачання запасних частин до обладнання Рівненської АЕС, свідомо підробила офіційні документи. Так, вона, ніби-то, поставила для ремонту енергоблоків один з клапанів, виробництва українського підприємства. Проте, виявилось, що цей завод таких запчастин до дизель-генераторів взагалі ніколи не виробляв.

Таким чином жінка, розуміючи стратегічну важливість підприємства, свідомо пішла на злочин. Вона усвідомлювала, що будь-які неякісні чи несертифіковані запчастини можуть не лише завдати шкоди підприємству, а й призвести до значно гірших наслідків.

При цьому підприємиця ще й заволоділа понад 800 тис. грн, чим завдала матеріальних збитків ДП «НАЕК «Енергоатом» в особливо великих розмірах.

Пізніше цей «прибуток» директорка легалізувала, перерахувавши на власний рахунок в іншій банківській установі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Спочатку "надув" 3,41 проміле, згодом - 2,56: на Рівненщині нетверезий водій двічі намагався дати хабаря поліцейським (ФОТО)