Національна гвардія України відзначає 9-у річницю від дня створення.

У переддень свята у Рівному в залі камерної та органної музики обласної філармонії відбулися урочистості. Із річницею створення військового формування особовий склад привітав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Національна гвардія, у складі Сил оборони області, це підрозділ, який став прикладом для інших, боронить та охороняє наш мир, об’єкти критичної інфраструктури, стратегічні об’єкти на півночі нашої держави. Кожен із вас – патріот України»,- звернувся до військових перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

За високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди свята перший заступник голови Рівненської ОДА вручив військовим Почесні грамоти та цінні подарунки.

«9 років тому було покладено початок створення боєздатного формування. Військовослужбовці Нацгвардії одні з перший дали відсіч ворогу і сьогодні воюють на всіх фронтах нашої країни. Зараз наші військові ціною власного життя відстоюють незалежність нашої держави –доки не відвоюємо все те, що ворог у нас відібрав з 2014 року», - сказав командир військової частини 3055 Національної гвардії України Сергій Лук'янчиков.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять військовослужбовців Нацгвардії, загиблих внаслідок ворожого ракетного удару по телевежі у с.Антопіль 14 березня 2022 року, а також усіх захисників, які полягли за незалежність України.

Довідково: 26 березня в Україні відзначають День Національної гвардії. 

За інформацією Рівненської ОВА.

Читайте також: Матері загиблого військовослужбовця із Городоцької громади вручили орден "За мужність" ІІІ ступеня