У рамках співпраці та реалізації міжнародного проєкту USAID «ГОВЕРЛА» 23 березня в місті Костопіль рятувальники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС отримали від Костопільської міської територіальної громади спеціальне, професійне, аварійно-рятувальне обладнання WEBER, повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС у Рівненській області.

Костопільська міська рада передала дороговартісний набір пневматичних інструментів: розтискач, різак та домкрат з акумуляторами, а також плаваючу мотопомпу, бензопилу. Вартість переліченого 836 тисяч гривень, зазначили у пресслужба Костопільської міської ради.

Обладнання допоможе рятувальникам 19-ої державної пожежно-рятувальної частини міста Костопіль під час ліквідації надзвичайних ситуацій. А також стане в нагоді при порятунку людей постраждалих в ДТП.

Як вдалося отримати інструменти?

«Відділ економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності виконавчого комітету міської ради підготував у 2022 році проєктну заявку, що дозволило Костопільській міській раді стати однією з громад Рівненщини - учасником Проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування (ГОВЕРЛА)" », - зазначив заступник міського голови Юрій Кузнюк.

Крім тренінгів, навчань, вебінарів, які проводять експерти Проєкту для працівників міської ради, громадою отримано міжнародну технічну допомогу на суму 2,43 млн гривень. Це допомога у вигляді генераторів, бензопил, палива, форми пожежників тощо.

Читайте також: На Рівненщині стартувала весняна посівна: з якими проблемами стикаються аграрії? (ВІДЕО)