Рівненською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Рівного, якому інкримінують незаконне придбання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Так, під час досудового розслідування встановлено, що 33-річний підприємець, не маючи жодних дозвільних документів, з метою швидкого, але незаконного збагачення, вирішив зайнятись збутом тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Для цього він замовив 5 000 пачок цигарок, які йому переслали через логістичну компанію. Правоохоронці вилучили "товар" з авто чоловіка, коли той саме забрав своє замовлення і віз його на зберігання. Обвинувачений не зміг показати поліціянтам жодних документів на цигарки.

Орієнтовна вартість вилучених фальсифікованих тютюнових виробів складає 250 000 грн. Наразі на цей товар судом накладено арешт, - повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Згідно з висновками експерта підакцизні товари не відповідають вимогам та стандартам, що затверджені і зареєстровані у встановленому законодавством порядку та нормативним документам, що діють в Україні.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тис. грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених підакцизних товарів, - йдеться у повідомленні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: На Рівненщині патрульні повернули літню жінку рідним