Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників та студента одного з рівненських ВНЗ, яким інкримінують незаконне переправлення іноземців через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332 КК України), а одному з фігурантів – ще й одержання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомили в Рівненській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник та провідний фахівець одного з підрозділів навчального закладу за попередньою змовою, упродовж липня-серпня 2021 року, та за пособництва студента-іноземця ще й діючи повторно, виготовили запрошення 13 громадянам Туркменістану на навчання в університеті, - про це інформують в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

При цьому вони достовірно знали, що запрошені не мають наміру навчатись у виші, проте сприяли їм у незаконному перетині державного кордону України.

Крім того, встановлено також, що цей же начальник відділу одержав 2200 доларів США хабаря від іноземних студентів за вплив на професорсько-викладацький склад, голову та членів екзаменаційної комісії.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України та Управління СБУ в Рівненській області, - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: На Рівненщині патрульні повернули літню жінку рідним