Начальник освіти Рівного - Богдан Турович повернувся на посаду. Його відсторонили через "золоті" макарони для садочків по 109 гривень за кілограм. Поки тривало службове розслідування, керівника управління освіти відсторонили від роботи. Нещодавно комісія перевірку завершила. Які її результати, знає Ілля Томашевський.

Управління освіти Рівного закупило макарони за цінами, утричі дорожчими, аніж вони у магазинах та супермаркетах. Місяць тому ця новина облетіла всю Україну. Що в подальшому призвело до відсторонення начальника управління освіти та перевірку відповідними комісіями та правоохоронцями цієї теми.

Але давайте спочатку. Видання “Наші гроші” зробило публікацію про закупівлю макаронів у дитсадки Рівного. Згідно з документами, замовили продукцію по 128 гривень за кілограм без ПДВ, а з урахуванням податку, який завжди включається в ціну товарів в магазині, виходить 154 гривні за кіло. При цьому автор наводить приклади з магазинів, у яких ціна на макарони нижча. Про те, що ціна висока нам підтвердив і експерт.

Загалом на купівлю 12 тонн макаронів управління освіти витратило понад півтора мільйони гривень. Однак на цю інформацію швидко відповів у Facebook начальник міського управління освіти Богдан Турович.

Майже одразу Рівненська окружна прокуратура почала досудове розслідування, яке доручили органам поліції. І вже після резонансу мер Рівного Олександр Третяк підписав розпорядження про проведення службового розслідування щодо закупівель управлінням освіти. На цей час керівник управління Богдан Турович відсторонений від посади.



І ось через місяць оголосили про рішення комісії.

Відтак, згідно рішенням службової комісії Богдана Туровича поновили на посаді. Крім того, йому виплатять зарплатню за вимушені пропуски. Таке рішення підписав мер Рівного, Олександр Третяк.

Також заступниця міського голови розповіла про те, звідки з'явилася така висока ціна за макарони.

В той же час комісія надала ряд рекомендацій, аби подібних випадків не було й на далі. Зокрема, тепер тендери проводитимуть не раз на рік, а за потреби. А усі попередні угоди розірвали.

Втім, це ще точно не кінець історії. Адже перевірку ще проводитимуть держаудитслужба та правоохоронці. В той же час Богдан Турович відмовляється будь що коментувати.

Читайте також: Рівненщина продовжує лідирувати за кількістю виданих державою грантів