В Україні від початку квітня всі ліки, що є у Державному реєстрі лікарських засобів та підлягають відпуску за рецептом, пацієнти отримуватимуть в електронній формі. Про це повідомили в Рівненській обласній державній адміністрації.

Рецептурні ліки за електронним рецептом продаватимуть в аптеках Рівненщини з 1 квітня. Це стосується антибіотиків, протисудомних і гормональних препаратів, чи ліків для лікування серцево-судинних захворювань тощо.

Тобто препаратів, які можна вживати виключно за призначенням лікаря.

Про це повідомив директор Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

За його словами, електронний рецепт сприятиме контрольованому відпуску ліків. Виписати е-рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП.

Неконтрольований прийом лікарських засобів загрожує безпосередньо життю пацієнта. Невизначені дози, неправильне призначення лікування може призвести до того, що захворювання перейде у хронічну форму або погіршить стан здоров’я пацієнта, - наголосив Олег Вівсянник.

До того ж, МОЗ завдяки е-рецептам отримає дані про призначення рецептурних ліків в Україні та використає їх для підвищення якості меддопомоги.

Читайте також: В Рівному лікарі вперше виконали унікальну операцію