Обласний центр служби крові звернувся до усіх небайдужих із закликом прийти здати кров, оскільки наразі є гостра потреба у донорах всіх груп та резусів.

Через активні бойові дії донорської крові та її компонентів потребують поранені військові. І не лише на фронті, а й під час подальшого лікування наших захисників у медичних закладах.

На щастя, в органах прокуратури Рівненщини вже є свій "донорський актив" - люди, які регулярно здають кров.

Ми не залишились байдужими та відгукнулись на заклик. Не стала на заваді і повітряна тривога, оскільки у центрі облаштований кабінет навіть в укритті, аби донор міг здати кров за будь-яких умов, - розповіли в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

В Рівненській обласній прокуратурі закликають усіх, хто має бажання та можливість, поділитись своєю кров’ю, адже донори дарують людям шанси на життя - у тому числі, нашим захисникам.





Один донор може врятувати життя трьох пацієнтів.

У Рівненському центрі служби крові повідомляють, що зараз є вкрай необхідні усі компоненти крові усіх груп і резус-належності.

Особлива потреба в крові з резус-мінус належністю.

Щоб здати кров, необхідно зателефонувати до центру крові у Рівному за телефонами (0362) 63 68 90, (067) 363 41 44.

Також здати кров можна у найближчому до вас місті. Актуальні телефони центрів крові - за посиланням https://utcc.gov.ua/tsentry-krovi/

Читайте також: Потрібна кров резус-негативної належності